Facebook
Twitter
Woensdag 2016-01-27
Sport Met Grenzen

Wat doe je als een sporter foto’s heeft genomen van de meisjes onder de douche? Hoe bied je het meeste privacy maar bewaak je toch de orde in de kleedkamer? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden tijdens de training met kinderen en jongeren? Hoe ga je om met aanrakingen in de sport? Welke antwoorden geef je op vragen over seksualiteit? Hoe reageer je als je ploeg niet meer naakt wil douchen? Welke afspraken maak je op sportkamp?

Als sportbegeleider ben je druk in de weer met het voorbereiden van je trainingen. Je wil dat je sporters vooruitgang boeken, dat de oefeningen uitdagend en gevarieerd zijn zodat ook het plezier aan bod komt. Toch kom je als trainer dagdagelijks in aanraking met lichamelijk en seksuele situaties. Het gaat om omkleden, douchen, groepsknuffels, aanrakingen, kinderen en jongeren in ontwikkeling…
Op al deze vragen biedt ‘Sport met grenzen: Vlaggensysteem’ een antwoord. Het pakket bestaat uit een handleiding en 30 situaties die in de sport voorkomen. Om dit thema volwaardig in jouw club aan te pakken vind je in ‘Sport met grenzen: Beleidsinitiatieven’ concrete acties die je samen met het bestuur je club kan verwezenlijken. De vorming is een mix van theorie, tips, voorbeeldcases en eigen aangereikte situaties.

Meer info en inschrijvingsmogelijkheid binnenkort via de website van Dynamo Project

 
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2022 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions