Facebook
Twitter
Dinsdag 2016-01-26
Sport en Europa

Benieuwd welke kansen het sportprogramma van Erasmus+ je sportfederatie te bieden heeft in 2016? Of wil je meer weten over een EU-studie rond gendergerelateerd geweld in de sportsector?

EU Sport Info Day

Op 3 maart organiseert de Europese Commissie in Brussel een "Sport Info Day" over de kansen die het sportprogramma van Erasmus+ aan de sportfederaties en hun clubs kan bieden in 2016. Via deze link vind je het programma van de dag en de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven.

EU-studie over "gender based violence in sport"

Het sportprogramma van Erasmus+ financiert elk jaar enkele studies rond specifieke sportthema’s in de gehele EU. Yellow Window uit Antwerpen is eind vorig jaar geselecteerd om zo’n studie uit te voeren naar "gendergerelateerd geweld in de sportsector". Momenteel zijn er geen geharmoniseerde overzichten of cijfers beschikbaar over de situatie hiervan in de 28 EU-lidstaten. Dit onderzoek is een eerste poging om tot een betere definitie en bepaling van de omvang te komen van gendergerelateerd geweld in professionele en basissporten in de EU, alsook een evaluatie van goede praktijken te maken en hierover aanbevelingen te doen aan de Europese Commissie. In elk van de 28 EU-lidstaten is een onderzoeker gelokaliseerd die het nationaal dataonderzoek zal verrichten. In het kernteam van de studie is vanuit Vlaanderen ook Tine Vertommen opgenomen, onderzoeker geweld in de sport en bestuurslid van ICES.  Wil je hier als sportfederatie meer over weten? Dan kan je hiervoor terecht bij Tine Vertommen

Bron:Vlaamsesportfederatie
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2022 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions