Facebook
Twitter
Zaterdag 2021-03-27
COVID-19 - nieuwe maatregelen


Bron: Sport Vlaanderen
 

Het coronavirus houdt ons nog steeds strak in haar greep. De laatste tijd is er opnieuw een aanzienlijke stijging van de coronacijfers en gaan overal te lande alle alarmbellen af. Naar aanleiding hiervan kwam het Overleg Comité vervroegd bijeen en kondigde tijdens haar persconferentie van 24 maart nieuwe maatregelen aan. Op basis van wat werd aangekondigd zijn er nauwelijks wijzigingen van de maatregelen die voor de sportsector sinds 22 maart van kracht zijn.

Hieronder kan je een overzicht van de huidige maatregelen voor de sportsector terugvinden. De wijzigingen ten opzichte van 22 maart werden extra gemarkeerd.

 

Deze nieuwe maatregelen zijn van kracht vanaf 27 maart en kunnen eveneens geraadpleegd worden op de website van Sport Vlaanderen.

We volgen de communicatie vanuit de overheid (publicatie nieuw MB) op de voet en houden u op de hoogte bij eventuele wijzigingen.

 

 

Voor kinderen tot 13 jaar

 

4  Bij voorkeur sport je outdoor.

4  Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan. Indoor én outdoor kan dit in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.

4  Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.

 

De overheid adviseert om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

 

 

 

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002) - geen wijzigingen t.o.v. 22 maart

 

4  Indoor sporten is niet toegestaan.

4  Outdoor is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is enkel toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.

4  Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.

 

De overheid adviseert om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

 

 

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) zijn de richtlijnen als volgt

 

Outdoor sportactiviteiten, trainingen of outdoor sportlessen volgen met maximum 4 personen (sportbegeleider inbegrepen) is toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd.

 

 

BELANGRIJK

 

4  Lokaal kunnen er strengere restricties gelden, neem daarom steeds contact op met het lokaal beleid.

4  Clubbesturen gebruiken als ondersteunend hulpmiddel het ‘basisprotocol sport’, gepubliceerd op de website van Sport Vlaanderen.

4  Blijf steeds aandacht besteden aan de hygiënemaatregelen.

4  Het clublokaal mag nog niet geopend worden.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2021 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions